Natuurwerkdag bij De Doornduyn

BAKKUM – Tineke van der Velden doet met haar 2 ½ ha. grote tuin De Doornduyn mee aan de Natuurwerkdag. De tuin lijkt meer een paradijselijk bos dan een tuin en vormt een prachtige overgang naar het naastgelegen duinreservaat.

Het terrein is zeer afwisselend met stinzebosdelen, bloemrijke open velden, drie amfibieenpoelen, een grote vijver en een wild bloemenveld. De groene specht, kleine bonte specht, buizerd, sperwer en havik zijn er regelmatige bezoekers. De Doornduyn is ook vlinderrijk. Zo waren er de afgelopen jaren de ligusterpijlstaart, de glasvleugelpijlstaart en de kolibrivlinder te zien.

De Natuurwerkdag is op zaterdag 4 november van 09.00 tot 16.00 uur. Vrijwilligers kunnen zich inschrijven via www.natuurwerkdag.nl De werkzaamheden bestaan uit struiken snoeien, zagen, hout kloven, bomen planten en stinzebolletjes opgraven of juist planten. Ook kunnen poelen worden geschoond.
 
U vindt De Doornduyn aan de Duinweg 2, 1901 Ml in Bakkum Noord. Meer informatie: Tineke van der Velden, info@doornduyn.nl telefoon: 072-50 51 801 of Peter Mol p.mol@landschapnoordholland.nl telefoon: 088-00 64 483