Jouke Windig haalt Jeugd WK limiet

CASTRICUM – Zaterdag 21 oktober vond in de trampolinehal van Triffis in Sportcomplex de Meent de tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK en WAGC (World Age Group Competition) trampolinespringen plaats. Het WK en de WAGC vinden beiden plaats in Sofia, Bulgarije. Van 9 tot 12 november wordt het WK gehouden en aansluitend van 16 tot 19 november de WAGC.

In de klasse 11-12 jongens sprong Castricummer Jouke Windig , die uitkomt voor Trampolinevereniging Triffis in Alkmaar, zijn kwalificaties voor het WAGC. Met een hele sterke verplichte oefening met hoge uitvoeringsscore en daarna een goed gesprongen keuzeoefening met hoge moeilijkheidsgraad behaalde hij de door de KNGU hoog gestelde limiet. En is goed voor directe plaatsing voor dit prestigieuze toernooi. Jouke kan dus zijn koffers gaan pakken om op 13 november met het Nederlands Team naar Sofia af te reizen.

Wil je Jouke in actie zien? De laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK en WAGC is op zondag 29 oktober. De wedstrijd wordt gesprongen in de trampolinehal van Trampolinevereniging Triffis in Sportcomplex de Meent Bauerfeind in Alkmaar. De toegang tot de wedstrijd is gratis.

foto: Jouke Windig