Castricums trampolinetalent plaatst zich voor WK

CASTRICUM – Op zaterdag 21 oktober vond in de trampolinehal van Triffis in Sportcomplex de Meent Bauerfeind de tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK en World Age Group Competition (WAGC) trampolinespringen plaats. Hier heeft lokaal sporttalent Jouke Windig (11) zich geplaatst voor het wereldkampioenschap in Sofia, Bulgarije.

In de klasse 11-12 jongens sprong Castricummer Jouke, die uitkomt voor Trampolinevereniging Triffis in Alkmaar, zijn kwalificaties voor het WAGC. Met een hele sterke verplichte oefening met hoge uitvoeringsscore en daarna een goed gesprongen keuzeoefening behaalde hij de door de KNGU gestelde limiet, goed voor directe plaatsing voor dit prestigieuze toernooi. Jouke kan in ieder geval zijn koffers gaan pakken om op 13 november met het Nederlands Team naar Sofia af te reizen.

Jouke:
”Ik ben heel blij dat het is gelukt en nog wel met de hoge limiet. Er was ook een lagere wildcardlimiet die ik de eerste kwalificatiewedstrijd heb gehaald dan mag je na een gesprek waarschijnlijk ook naar het WAGC maar de directe limiet voelt beter. Dit betekent ook echt dat je daar goed mee kan doen. Nu ga ik nog een paar weken trainen om in Bulgarije heel goed te kunnen springen. Misschien dat mijn keuzeoefening nog iets moelijker wordt gemaakt, maar dat ga ik met mijn trainer nog verder bekijken.”

Mocht u Jouke in actie willen zien kunt u de laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK en WAGC op zondag 29 oktober bijwonen. De wedstrijd wordt gesprongen in de trampolinehal van Trampolinevereniging Triffis in Sportcomplex de Meent Bauerfeind in Alkmaar. De toegang tot de wedstrijd is gratis.