VVD Castricum over afval

CASTRICUM – VVD Castricum roept de lokale bevolking op slimme ideeën aan te dragen over het scheiden van afval.

We produceren met zijn allen nogal wat afval in de Gemeente Castricum. Honderden kilo’s per jaar per gezin. De meesten proberen dat thuis netjes vooraf te scheiden in GFT, plastic (PMD) en restafval, maar helaas niet altijd met evenveel succes.

Een van de doelstellingen van de overheid is om in 2020 veel minder en ook veel beter gescheiden afval aan te bieden. Daarom moeten we nu keuzes maken, aldus de fractie. Zo geeft de fractie als voorbeelden dat er (nog) meer voorlichting gegeven kan worden, bij ieder huishouden een extra rolcontainer geplaatst kan worden, betere mogelijkheden aangeboden kunnen worden om afval te scheiden in al onze dorpen of kan overwogen worden om het afval te laten scheiden bij de afvalverwerking.

Wilt u iets kwijt over het scheiden van afval, over de manier waarop het allemaal beter kan, dan roept de fractie u op om langs te komen op vrijdag 27 oktober tussen 16.00 en 17.00 uur  in Club Mariz aan de Dorpsstraat in Castricum.