Eigen stukje windmolen voor inwoners regio Alkmaar

REGIO – Inwoners van de BUCH gemeentes en die van Alkmaar en Heerhugowaard kunnen vanaf nu de eigenaar worden van een stukje windmolen door certificaten te kopen. Ook kunnen ze stroom van deze molen afnemen. Het gaat om windmolen de Boekel op het bedrijventerrein Boekelermeer.

CALorie Castricum neemt samen met collega-burgerenergiecoöperaties AlkmaarEnergie, Bergen Energie en Heiloo Energie 37% van de aandelen van de windmolen over. Er is kans dat in overleg met mede-eigenaar HVC meer aandelen naar de energiecoöperaties gaan.

CALorie Castricum heeft van die aandelen 13% voor haar rekening genomen. Deze aandelen zijn voor de verkoop aan bewoners opgesplitst in certificaten. Een bewoner die een certificaat of meerdere certificaten aanschaft, kan rekenen op rond de 5% rendement.

Naast certificaten heeft CALorie met de partners geregeld dat bewoners ook stroom kunnen afnemen, ‘Boekelstroom’ genoemd. Deze stroom is nog scherp geprijsd ook. Naast zonnepanelenacties proberen de initiatiefnemers op deze manier duurzame energie steeds dichter bij de bewoners te krijgen, op een voor de consument gunstige manier.