AVC jeugd en topatleten in actie voor Kibet4Kids

CASTRICUM – Zaterdagmorgen 14 oktober vond rondom de atletiekbaan van AV Castricum een jeugdsponsorloop voor Kibet4Kids plaats. Ruim 60 pupillen van AVC hadden zich verzameld om te lopen voor dit goede doel. Het ingezamelde geld komt volledig ten goede aan onderwijsvoorzieningen van kansarme kinderen in de Keniaanse Riftvallei.

Voorafgaand aan deze sponsorloop zorgden vier Nederlandse topatleten Jill Holterman, Brian Versluis, Mahadi Abdi Ali en Ronald Schröer voor inspirerende hardloopclinics. De pupillen werden flink aan het werk gezet met een aantal leuke maar ook pittige oefeningen, zoals sprinten en knieheffen door de zandbak, zijwaartse sprongen, en een estafette. In vier groepen werkten de kinderen het hele circuit enthousiast af.

Om 10.30 uur was het tijd voor de afsluitende sponsorloop, met een ronde van ongeveer 1500 meter door het bos. Veel ouders stonden als publiek langs de kant. De topatleten liepen natuurlijk mee met de pupillen, want hoe té gek is het om te kunnen zeggen dat je met bijvoorbeeld Jill Holterman, 2e Nederlandse dame op Halve Marathon van Egmond, samen hardgelopen hebt!

De loop werd afgesloten met een groepsfoto. Jill, Brian, Mahadi en Ronald deelden veel handtekeningen uit aan de kinderen en kinderen mochten op de foto met deze toppers. Tot slot werd bekend gemaakt dat de jeugd van AV Castricum een totaalbedrag van € 334 voor de stichting Kibet4Kids hadden ingezameld. Het geld zal volledig gebruikt worden voor de aanschaf van onderwijsvoorzieningen in Kenia.