TU Delft test op Noord-Hollandse wegen

REGIO – Asfalt dat tot 5 keer langer meegaat en zelf herstellend beton. Dit zijn nieuwe technologieën waar de TU Delft o.a. onderzoek naar doet. De provincie Noord-Holland wil deze technologieën samen met de TU Delft in de praktijk testen.

De provincie Noord-Holland investeert in de bereikbaarheid door de aanleg van nieuwe wegen en het beheer en onderhoud van bestaande infrastructuur. De provincie is daarbij op zoek naar nieuwe technologieën waarmee de aanleg, het beheer en onderhoud van wegen sneller, efficiënter, goedkoper, duurzamer en veiliger wordt.

De komende jaren werken de TU Delft, de provincie Noord-Holland en bedrijven samen aan projecten op het gebied van beton, staal en asfalt. Zo wordt er samen met Dura Vermeer gewerkt aan een nieuw soort asfalt dat misschien wel 5 keer langer meegaat dan het huidige asfalt. Naast financiële voordelen, beperkt het de hinder voor het verkeer, omdat er minder onderhoud aan wegen nodig is. Ook zijn er minder grondstoffen nodig.

Het doel is om innovaties voor infrastructuur, zoals wegen en bruggen, véél sneller te testen en bij bewezen succes op brede schaal toe te passen. Met Basilisk en Ooms Construction worden op dit moment aan  een brug bij Monnickendam testen gedaan met zelfherstellend beton op basis van bacteriën die kalksteen produceren.

Meer informatie: www.noord-holland.nl