PWN wint No-Dig Award 2017

REGIO – Het Noord-Hollandse Drinkwaterbedrijf PWN heeft de No-Dig Award 2017 gewonnen met de aanleg van een nieuwe waterleiding onder het Marsdiep, van Den Helder naar Texel. PWN-directeur Joke Cuperus nam de prijs in ontvangst tijdens het No-Dig Event 2017 in aanwezigheid van het projectteam.

PWN is er samen met aannemer LMR Drilling in geslaagd om over een lengte van 4.600 meter en op een diepte van 85 meter een nieuwe waterleiding aan te leggen onder het Marsdiep, van Den Helder naar Texel. Dit gebeurde door middel van een horizontaal gestuurde boring, waardoor het graven van sleuven niet nodig was.

Elk jaar reikt de NSTT (Nederlandse vereniging voor Sleufloze Technieken en Toepassingen) de NSTT No-Dig Award uit. De jury heeft besloten de Award uit te reiken aan dit project. Een project dat laat zien dat de inzet van sleufloze technieken nog steeds verbeterd kan worden. Nooit eerder werd op deze diepte en over deze afstand een waterleiding aangelegd.

“We zijn heel blij met deze prijs. Met de komst van de nieuwe waterleiding zijn de Texelaars, ook in de toekomst, continu verzekerd van drinkwater en daar doen we het uiteindelijk voor,” aldus Joke Cuperus. “Het was een uitdagend project, omdat een HDD-boring over deze afstand simpelweg nog niet eerder gerealiseerd was. Het team heeft het project zeer zorgvuldig voorbereid.”