PWN: Voorkom een te hoge factuur

CASTRICUM – Eén keer per jaar vraagt PWN u om uw watermeterstand door te geven. Doet u dat niet, dan wordt een schatting van uw waterverbruik gemaakt. Uw waterverbruik kan echter, vaak zonder dat u het merkt, veel hoger zijn dan die schatting.

Misschien omdat u gewoon meer water heeft gebruikt, maar de oorzaak kan ook liggen in een onzichtbare lekkage in de binnenleiding. Checkt u niet zelf regelmatig de watermeter, dan komt zo’n lekkage pas laat aan het licht met een onverwacht hoge waterrekening tot gevolg.

U kunt dit controleren door alle kranen, ook die van de wasmachine en de vaatwasser, dicht te draaien en dan de meter te controleren. Blijft het rode wijzertje (de litermeter) lopen? Dan loopt er ergens water weg. Laat in dat geval uw leidingen controleren door een loodgieter. Huurt u een woning, vraag dan de woningcorporatie of huiseigenaar om hulp.