Kids uit Castricum op tv

CASTRICUM – Zondag 15 oktober is de zevende aflevering van het televisieprogramma ‘Hou ’t Schoon!’ van RTL Telekids. In deze uitzending neemt het team Bergen/Castricum het op tegen het team Heiloo/Uitgeest. De opnames waren in juni bij Duinmanege van Poelenburgh in Schoorl.

Onder leiding van presentatoren Ruben Dingemans en Pauline Luth gaan de teams de strijd aan met elkaar én met zwerfafval. Door middel van het uitvoeren van verschillende spellen wordt de buurt brandschoon. Het team dat het slimst én het meest grondig te werk gaat, wint een BBQ.

De gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo doen dit jaar gezamenlijk mee aan Hou ’t Schoon! Alle scholen in de deelnemende gemeenten krijgen binnenkort een lespakket waarmee kinderen op een speelse manier bewuster worden van het probleem van zwerfafval. Dit lespakket sluit aan op het tv-programma.

De uitzending is op RTL8 op zondag 15 oktober om 16.40 uur. Op zaterdag 21 oktober om 16.30 uur wordt de uitzending herhaald.

Meer informatie: www.houtschoon.nl