Informatiebijeenkomst zwembad druk bezocht ( VIDEO )

CASTRICUM – dinsdagavond werd er in Sportcentrum De Bloemen een informatiebijeenkomst gehouden door de gemeente Castricum over een nieuw zwembad in het gebied Noord-End. Het huidige Zwembad De Witte Brug uit 1973 is aan vervanging toe.

Het was een drukte van belang, heel veel inwoners uit de wijk Noord-End waren op deze avond afgekomen om de plannen van de gemeente Castricum aan te horen. Nadat wethouder Rob Schijf een toelichtling had gegeven, kreeg projectleider Robert Klein van bureau Olco het woord om de locaties en varianten met de aanwezige buurtbewoners door te nemen.

Er kwam direct veel kritiek uit de zaal, vooral de locatie van de Pegasusvijver lag zwaar onder vuur. Ook maken de bewoners van Noord-End zich zorgen over de verkeerstoename en verwacht men veel parkeerproblemen in de buurt.

Na afloop maakten veel aanwezigen gebruik van de mogelijkheid om schriftelijk hun reactie te geven op de plannen. Het haalbaarheidsonderzoek wordt op 12 oktober besproken door de gemeenteraad. De reacties van deze avond zijn dan bij de raadsleden bekend. 

 Foto’s: Jan Uiterwijk/Omroep Castricum. Video: RTV Noord-Holland

Video