Week van de Industriecultuur barst los

REGIO – Bewoners van Beverwijk, IJmuiden, Zaanstad en omstreken die op zoek zijn naar een spannend uitje in de herfstvakantie worden op hun wenken bediend. Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 oktober staat er in het kader van de Week van de Industriecultuur een groot aantal culturele en educatieve activiteiten op het programma.

Wat te denken van een spectaculaire haventocht met snelheden van 90 km per uur langs het Forteneiland? Of de funrun langs oude sluiswachtershuisjes waarbij de deelnemers met streekproducten worden onthaald door tv kok René Pluijm in zijn kookstudio in de haven van IJmuiden?

De provincie Noord-Holland zet in 2017 het industrieel erfgoed van het Noordzeekanaalgebied in de schijnwerpers. Doel is partijen te stimuleren om cultuur-toeristische producten rondom het thema Industriecultuur te ontwikkelen. Het programma wordt in samenwerking met gemeenten Beverwijk, Velsen en Zaanstad ontwikkeld.

Speciaal voor kinderen zijn er speurtochten, voorstellingen en rondleidingen. Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat op De Bazaar, bij TATA Steel, Hansel Salades, de Broedmachine en Meneba? Deze en vele andere bedrijven in het Noordzeekanaalgebied stellen hun deuren open voor de Week van de Industriecultuur. Er zijn bedrijven bij die hun organisatie nog nooit eerder voor het grote publiek openstelden.

Kaarten zijn gratis te reserveren op www.industriecultuur.nl Hier kunt u ook het programma voor de Week van de Industriecultuur vinden.