53e Strand- en duinloop AV Castricum

CASTRICUM – Nederland loopt massaal hard en aan grote hardloopevenementen doen duizenden mensen mee. Ook Castricum kent haar eigen hardloopevenement met maar liefst een 53-jarige geschiedenis. De Strand- en Duinlopen werden namelijk al georganiseerd toen de Damloop en Halve van Egmond nog moesten worden uitgevonden.

De Strand- en Duinlopen hebben al die jaren hun eigen charme en identiteit weten te behouden: kleinschalig met maximaal zo’n 400 lopers aan de start, geheel georganiseerd door vrijwilligers, en geringe kosten en zonder winstoogmerk. Enorm gezellig, en met een prachtig parcours door het duingebied en over het strand!

De eerste loop staat voor zondag 29 oktober op de hardloopkalender. Op zondag 3 december volgt de tweede loop. Het jaar 2018 begint goed met een loop op 7 januari. Op 4 februari 2018 vindt de laatste loop van dit 53e seizoen plaats.

Iedereen kan meedoen, en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Ook aan de jeugd is gedacht. De jeugd van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de speciale jeugdloop. Van te voren inschrijven voor de loop is aan te raden via www.avcastricum.nl

Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum. De korte afstanden (2,3 km en 4 km) starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.45 uur. Na afloop kun je terecht in het gezellige clubhuis van AV Castricum voor een hapje of drankje. Douchegelegenheid is aanwezig.