Het “gewone” leven na kanker

BEVERWIJK – Op donderdag 19 oktober organiseert het RKZ een informatiebijeenkomst voor patiënten en belangstellenden over de gevolgen van de behandeling van kanker.

Het aantal mensen dat te maken heeft met de psychische, fysieke en sociale gevolgen van kanker, neemt toe. Het ‘normale’ leven weer oppakken na de behandeling valt veel kankerpatiënten zwaar. Veel patiënten kampen na chemo- en hormoontherapie onder andere met vermoeidheid, vergeetachtigheid en concentratieproblemen.
Tijdens de behandeling houdt iedereen rekening met klachten en bijwerkingen. Als de behandeling klaar is, zijn de klachten echter niet direct verdwenen. Welke lange termijn bijwerkingen en klachten kunnen optreden? Gaat alles over?

Onderstaande sprekers geven u graag adviezen en algemene tips over de gevolgen van de behandeling en het ‘gewone’ leven na kanker:
-Drs. Anniek Goosens, internist-oncoloog RKZ
-Drs. Natasja Jelsma, revalidatiearts RKZ
-Drs. Carina Ros, klinisch psycholoog / psychotherapeut RKZ

Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

De informatieavond wordt donderdag 19 oktober gehouden in het restaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk op de 2e etage van het ziekenhuis. De avond is van 19.00 tot 21.00 uur. De zaal is vanaf 18.45 uur open.De toegang is GRATIS, aanmelden is verplicht. U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website www.rkz.nl of telefonisch bij het patiëntenservicebureau: tel. 0251-265111. Dit bureau is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur- 16.00 uur.

Foto: Hoofdingang Rode Kruis ziekenhuis