Edwin Groen en CSV sponsoren fietsproject voor anderstaligen

CASTRICUM – De sponsoractie van CSV handbal in juni heeft 14.000 euro opgeleverd voor Welzijn Castricum. Een geweldig resultaat! Hiervan kan 2000 euro besteed worden aan het fietsproject voor anderstaligen.

Op de vrijdagmorgen leren de anderstaligen, met hulp van vrijwilligers, zowel de praktijk als de theorie van het fietsen, op het plein bij het gemeentehuis. Daarnaast leren zij de fietsen te repareren en worden zij geholpen bij de aanschaf van een tweedehands fiets.

Dankzij CSV kunnen goede tweedehands fietsen worden aangeschaft die mogen worden gestald op het gemeentehuis. Deze fietsen worden, met korting, doorverkocht, aan anderstaligen die een fiets nodig hebben. Ook bijstandsgerechtigden kunnen via hun ambtenaar gebruik maken van dit project. Daarnaast heeft Xander Blankestijn van CSV er voor gezorgd dat Edwin Groen Tweewielers BV 15 tweedehands fietsen heeft afgeleverd.

Welzijn Castricum is heel blij met de grote betrokkenheid van vrijwilligers, CSV, en Edwin Groen, en vindt het geweldig om te ervaren hoeveel particulieren spontaan de niet meer gebruikte fiets ter beschikking stellen aan dit project. Dit kan natuurlijk nog steeds. Neem dan even contact op met Welzijn Castricum telefoon: 0251-65 65 62 of mail: info@welzijncastricum.nl

foto: fietsen in de parkeergarage van het gemeentehuis