Swingende gypsy jazz bij Iskra Jazzclub

CASTRICUM – Zondagmiddag 15 oktober geeft Iskra Jazzclub na enige afwezigheid een concert in Theater Koningsduyn, de grote zaal van Geesterhage. Iskra wist Nederlands jazz-icoon altsaxofonist Benjamin Herman voor een tweede maal te boeken voor een spetterend optreden, dit keer met het Robin Nolan Trio.

Optreden met het Robin Nolan Trio was voor Benjamin Herman een langgekoesterde wens.  In 2015 stortte hij zich met de gerenommeerde gypsy meestergitarist Robin Nolan in de wereld van de gipsy swing. Robin Nolan richtte zijn trio op met broer Kevin op gitaar en Arnaud van den Berg op contrabas. Herman en Nolan kwamen in 2015 met hun EP ‘Swing de Paris’ welke een Edison nominatie kreeg voor de Jazzism Audience Prize.

Robin Nolan is een van de belangrijkste vertolkers van gypsy jazz sinds Djangon Reinhardt. Hij studeerde aan de Guildhall School of Music in Londen waar hij traditionele jazz leerde. In 1991, tijdens een reis met zijn vader naar het jaarlijkse Django Reinhardt Festival in Parijs werd zijn kijk op muziek voor altijd veranderd. Terug in Londen voelde hij zich muzikaal niet meer thuis en verhuisde naar het vrijere Amsterdam. Hij speelde vaak op het Leidseplein waar hij zijn cassettebandjes en later cd’s verkocht. Een ervan belandde viavia in handen van Beatles-gitarist George Harrison. Het begin van een lange en mooie vriendschap en samenwerking.

Het optreden begint op 15 oktober om 15.15 uur. De zaal vanaf 14.45 uur open. Kaarten via www.iskra.nl of aan de zaal. Een kaart kost € 20,00 inclusief drankje. Kinderen t/m 12 jaar € 7,50.

foto: Robin en Kevin Nolan