Houd conditie en techniek op peil bij VKIJ

CASTRICUM – Bij de Vereniging Kennemer IJsbaan (VKIJ) kunt u weer aansluiten bij de trainingen in verschillende disciplines zoals bijvoorbeeld hardlopen, dat met schaatsen één van de meest gecombineerde sporten is. Ook voor mensen die recreatief willen schaatsen verzorgt de VKIJ komend seizoen weer trainingen op en naast het ijs.

Dinsdagavond 17 oktober zal de VKIJ weer starten met het recreatieschaatsen op kunstijsbaan de Meent in Alkmaar. De training wordt gehouden van 18.20 tot 19.20 uur. Het recreatieschaatsen is bedoeld voor mensen die graag willen trainen voor het schaatsen, maar daarbij geen wedstrijden willen schaatsen. Er wordt gericht getraind op conditie en schaatstechniek, waarbij bijvoorbeeld het uitschaatsen van een tocht op natuurijs een doel kan zijn. Voor deze dinsdagavond kunt u zich nog steeds opgeven.

Het hele jaar door wordt er op de woensdagavond van 19.00 tot 20.00 en zondagochtend van 8.30 tot 10.00 uur ook hardgelopen in de duinen rond het clubhuis, waarbij geprobeerd wordt de conditie op peil te houden en wellicht te verbeteren. Oefeningen voor schaatshouding en schaatstechniek komen ook zeker voorbij voor de mensen die in de winter op de schaats staan. Op de woensdagavond wordt gewoon doorgetraind in de winterperiode op de naastgelegen atletiekbaan.

Op de maandag- en donderdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur wordt er getraind met een groep 50+’ers. Deze trainingen zijn bedoeld voor liefhebbers die nog graag willen hardlopen en op ontspannen wijze aan de conditie willen werken.

Voor meer informatie over het recreatieschaatsen en de conditietrainingen kunt u terecht op www.vkij.nl of stuur een e-mail via secretaris@vkij.nl