“Geheimzinnige paddenstoelen en nog meer…”

CASTRICUM – Zondag 15 oktober organiseert IVN Midden-Kennemerland in samenwerking met Duincamping Geversduin een paddenstoelen excursie voor volwassenen en kinderen in en om de camping. IVN gids Hermine Smit gaat samen met jou op zoek naar paddenstoelen. Zij kan je vertellen welke paddenstoelen eetbaar zijn of waarom ze zo heten.

In de herfst komen er vanuit het niets mysterieuze paddenstoelen uit de grond, leggen sommige dieren geheime voorraden aan en zijn er plotseling veel spinnenwebben. In het bos hangt een aparte kruidige lucht.

Ook zo nieuwsgierig hoe dieren en planten zich voorbereiden op de winter en wat er verder nog allemaal te zien is? Ga mee en Hermine vertelt alles over wat je ruikt, voelt, hoort en ziet. Let op het weerbericht voor die zondag en zorg voor passende kleding.

Aanmelden voor deze excursie kan bij de receptie van Camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205, Castricum of via: info@campinggeversduin.nl onder vermelding van de excursie. Voor deze excursie geldt een maximum van 20 personen.

Het vertrek is om 13.00 uur vanaf de receptie. Kosten zijn 4 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen. Graag gepast geld meenemen.