Diagnose Alzheimer, wat nu?

CASTRICUM – Dinsdag 10 oktober kunt u weer terecht bij het Alzheimer Trefpunt in Castricum. Dit maal is het onderwerp ‘Hoe verder na de diagnose Alzheimer?’. Aan een periode van vermoedens en onzekerheid komt een eind op de dag dat u te horen krijgt dat u of uw naaste dementie heeft. Enerzijds bent u misschien wel opgelucht dat u nu weet wat er aan de hand is. Anderzijds kunt u overvallen worden door angst en zorgen over wat komen gaat. Praten over de diagnose dementie kan lastig zijn. De partner, de kinderen, kleinkinderen, broers en zussen en vrienden, ze reageren allemaal anders.

Iedereen heeft tijd nodig om de diagnose te verwerken. Vaak weet men niet wat de ziekte precies inhoudt. Toch is het voor u en uw naaste belangrijk om open over de ziekte te praten. Maar hoe kunt u dit het beste aanpakken?

Gespreksleider Essy Ferares gaat hierover in gesprek met een ervaren gastspreker. Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Naast het thema zal er deze avond aandacht besteed worden aan het 10-jarig bestaan van de Alzheimer Trefpunten in de regio Midden-Kennemerland.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in Serviceflat Sans Souci, Sans Souci 113, 1902 CR Castricum. De ontvangst is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren. Wie er nog nooit eerder is geweest moet beslist komen kennismaken. De toegang is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl