Dag van de Duurzaamheid bij PWN

CASTRICUM – Duurzaamheid is noodzakelijk, inspirerend en winstgevend. Om die boodschap uit te dragen doet PWN op dinsdag 10 oktober mee aan de Dag van de Duurzaamheid.

In Bezoekerscentrum De Hoep leest een boswachter voor uit het boek ‘De Wereld van Voedsel’ om de kinderen van groep 1 t/m 8 te laten zien dat de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. In het boek staan verhalen geschreven door pabo-studenten. De illustraties in het boek zijn gemaakt door kinderen. De actie is bedoeld om kinderen aan te zetten tot nadenken over duurzaamheid en milieu en is georganiseerd door de Duurzame PABO. Het verhaal begint om 10.45 uur en na het voorlezen gaan de kinderen met de boswachter en elkaar in gesprek over hoe beter om te gaan met de aarde.

Tevens is de film ‘A Plastic Ocean’ te zien in de filmzaal van Bezoekerscentrum De Hoep. In deze avontuurlijke documentaire stuit journalist Craig Leeson tijdens een zoektocht naar de illustere blauwe walvis op een enorme plastic soep waar schone oceaan zou moeten zijn. Deze film wordt gratis vertoond om 10.00 uur, 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur.

Beide activiteiten zijn ook geschikt voor scholen. Aanmelden is verplicht! Meer informatie en inschrijven kan op www.pwn.nl/eropuit of bel met Bezoekerscentrum De Hoep: 0251 661 066. Bezoekerscentrum De Hoep bevindt zich aan de Johannisweg 2 in Castricum.