Inwoners kunnen nu meewerken aan energieneutrale omgeving

REGIO – De energiecoöperaties CALorie Castricum, Alkmaar Energie, Bergen Energie en Heiloo Energie hebben op 27 september aandelen overgenomen in windmolen Boekel op industrieterrein de Boekelermeer in Alkmaar. De aandelen nemen zij over van de Duurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar (DECRA). Via deze coöperaties kunnen inwoners van de regio nu deelnemen in de windmolen.

Dit kan door het afnemen van certificaten die een aandeel in de windmolen vertegenwoordigen. De kosten van een certificaat zijn laag zodat deelname voor veel mensen mogelijk is. Deelname kan al vanaf 1 certificaat en is voor inwoners van alle DECRA gemeenten mogelijk. Informatie over deelnemen in windmolen Boekel is te vinden op de websites van de energiecoöperaties.

Belangstellenden zijn welkom om windmolen Boekel aan de Boekelerdijk 27 te Heiloo op zaterdagmiddag 7 oktober 2017 van 14.00 tot 16.00 uur te bezichtigen. Hier is informatie en uitleg te verkrijgen over de windmolen en deelname via de coöperaties.

De energiecoöperaties zijn burgerinitiatieven, zonder winstoogmerk, die streven naar een duurzame en energieneutrale omgeving. De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Uitgeest en Heiloo en grondstoffen- en energiebedrijf HVC werken samen in DECRA om duurzame energieprojecten in de regio te stimuleren.

Meer informatie: Energiecoöperatie Castricum www.calorieenergie.nl