De Ochtenden: De harp

CASTRICUM – In de serie De Ochtenden kunt u op donderdag 5 oktober om 10.00 uur in de bibliotheek in Castricum komen luisteren en kijken naar een lezing van Laura Lotti over de harp. Ter introductie speelt zij een stuk op de harp en vertelt daarna over de geschiedenis en kenmerken van de Europese harp. Ook komen verschillende soorten harpen, de werking van de harp, de bouw en bekende harpbouwers aan bod.

Lau laat zien hoe het instrument werkt en laat u  door middel van opnames luisteren naar verschillende muziekstijlen. Denk aan Alan Stivell, Edmar Kastaneda, Miriam Overlach, Isabelle Moretti, Zeena Parkins.
Ook de Zuid-Amerikaanse harp, Afrikaanse harp en Japanse harp worden genoemd en beluisterd. Tevens is er aandacht voor de situatie van de harp in Nederland op dit moment. Er zijn twee bekende harpisten in Nederland (Remy van Kesteren en Lavinia Meijer ) die ieder hun eigen weg bewandelen.
Aan het eind van de ochtend kunt u zelf een harp uitproberen en simpel stuk proberen te spelen.
 
Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum organiseert regelmatig op donderdagochtend een programma voor senioren met als titel: De Ochtenden. Deze ochtenden van 10.00 – 12.00 uur staan in het teken van cultuur en informatie, maar ook gezellig samenzijn en nieuwe mensen ontmoeten.
 U bent van harte welkom op donderdag 5 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum, Geesterduinweg 1.
De toegang is € 3,- inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de Klantenservice in de bibliotheek (u betaalt met pin).

Foto: Ingang van oude bibliotheek Castricum