Gemeenteraad adviseert positief over Omroep Castricum

CASTRICUM – De gemeenteraad van Castricum heeft vanavond een positief advies uitgebracht over de verlenging van de uitzendvergunning van Omroep Castricum.

Een lokale publieke omroep krijgt van het Commissariaat voor de Media elke vijf jaar een vergunning om uitzendingen te maken in een bepaalde gemeente. Het advies van de gemeenteraad weegt zeer zwaar in de toekenning van de vergunning.

Hoofdredacteur Sander Verschoor van Omroep Castricum: “Wij zijn blij dat de gemeenteraad een positief advies heeft uitgebracht. Het is goed om te zien dat de lokale politiek ons, net als de samenleving, een warm hart toedraagt. Het is vooral een opsteker voor al onze vrijwilligers: de komende vijf jaar gaan wij weer mooie radio- en televisieprogramma’s maken voor Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en De Woude!”

Een belangrijk aandachtspunt voor de komende vijf jaar is de samenwerking met omroepen in de regio. Omroep Castricum maakt deel uit van een samenwerking met de omroepen in Bergen, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. De bedoeling is om die samenwerking de komende tijd te intensiveren om een zo professioneel mogelijk media-aanbod te kunnen aanbieden in de hele regio, op radio, televisie en internet.