College Uitgeest verliest meerderheid

UITGEEST – Het college van burgemeester en wethouders in Uitgeest is de meerderheid in de raad kwijt. Raadslid Natasja Voordewind stapte over van collegepartij D66 naar de lokale oppositiepartij Progressief Uitgeest.

Voordewind is ontevreden met de communicatie en de wijze waarop de burgerparticipatie is gegaan in het proces rondom het plan voor het centrumgebied in het dorp.

PU-fractieleider Jan Dubelaar verwelkomde Voordewind in zijn partij. D66-fractievoorzitter René Oud is ongelukkig met de gang van zaken: “Wij betreuren het feit dat Natasja haar zetel niet wil afstaan in hoge mate”, laat Oud weten.

De huidige coalitie bestaat uit CDA, D66, VVD en Uitgeest Lokaal. Die samenwerking ontstond nadat het vorige college in 2015 viel. De stap van Voordewind kan “gevolgen hebben voor de bestuurbaarheid van de gemeente”, zo laat D66 Uitgeest weten.