Ondersteuning bij verlies partner

CASTRICUM – In Castricum gaat vanuit Welzijn Castricum een gespreksgroep van start op 16 november als ondersteuning van mensen die hun partner hebben verloren. Nel Groen en Margreet de Jongh gaan de groep begeleiden. Beiden zijn gediplomeerd en gecertificeerd rouwbegeleider.

Als je een partner verloren hebt kom je in een nieuwe wereld terecht, je komt los te staan van het normale leven. Soms is dat moeilijk uit te leggen aan familie en vrienden. Als je met lotgenoten praat is een half woord daarentegen vaak al genoeg.
Een belangrijke functie van de gespreksgroep is dat je er minder alleen voor staat, terwijl je tegelijkertijd in de groep ervaart dat ieder een eigen rouwproces doormaakt. Het gaat er zeker niet alleen treurig en zwaar aan toe in de gespreksgroepen. Alleen al de erkenning en herkenning maken vaak al dat deelnemers zich lichter gaan voelen.

Mannen en vrouwen van alle leeftijden kunnen zich voor de gespreksgroep aanmelden. Het advies is echter om niet eerder dan minimaal zes maanden na het overlijden van de partner aan de groep deel te gaan nemen. Uiteraard mag het ook langer zijn dan zes maanden geleden. De ondersteuning vanuit de gesprekgroep omvat negen bijeenkomsten.
De groep komt eens in de veertien dagen bij elkaar en staat open voor mensen uit de verschillende kernen van de gemeente. De kosten voor deelname bedragen € 50,-. Voor wie het niet mogelijk is aan de groep deel te nemen kan individuele ondersteuning geboden worden.

Voor aanmelden of meer informatie kan contact opgenomen worden met Nel Groen, telefoon:
06 23205300, mailadres: phm.coumans@ziggo.nl of met Margreet de Jongh, telefoon: 06 22973186, mailadres: margreetdejongh@gmail.com.
Met Welzijn Castricum kan contact opgenomen worden voor algemene informatie en eveneens voor aanmelden. Telefoon 0251 65 65 62. Het mailadres is: info@welzijncastricum.nl.

Foto: Nel groen en Margreet de Jongh