Het Alzheimer Trefpunt Akersloot

AKERSLOOT – Op donderdag 5 oktober vindt het eerste Alzheimer Trefpunt in Akersloot plaats, het onderwerp is: “Is het vergeetachtigheid of dementie?”.
Jong of oud, iedereen vergeet wel eens wat. Als je ouder wordt gaat je geheugen anders werken, waardoor het vaker gebeurt dat je iets vergeet. Dat is heel gewoon. Maar wanneer is dat het niet? En kan het misschien dementie zijn?

Gespreksleider Essy Ferares gaat in gesprek met casemanager Marjon Peters over hoe deze twijfel kan worden weggenomen. Dan zal duidelijk worden dat vergeetachtigheid en dementie niet hetzelfde zijn.
Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Naast het thema zal er deze avond aandacht besteed worden aan het 10-jarig bestaan van de Alzheimer Trefpunten in de regio Midden-Kennemerland.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in ’t Kruispunt, Mozartlaan 1a, 1921 XC Akersloot.
De ontvangst is vanaf 14.00 uur, het programma start om 14.30 uur en eindigt rond 16.00 uur.

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren. Wie er nog nooit eerder is geweest moet beslist komen kennismaken.
De toegang en de koffie/thee zijn gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook op andere gebieden, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen.
Foto: ’t Kruispunt