Workshop ‘Torso van Grove Klei’

CASTRICUM – Bij Perspectief is het nieuwe seizoen inmiddels weer gestart. Alle werkgroepen worden weer druk bezocht en de basiscursus tekenen voor nieuwe leden is inmiddels ook begonnen.

Bij Perspectief kan men op zaterdag 7 oktober van 9.30 tot 16.30 uur tijdens de workshop ‘Torso van Grove Klei’ leren hoe je een torso boetseert volgens de methode van Peter Rubino.

Dat betekent dat er gestart wordt met een aantal cilindrische of rechthoekige vormen, in dit geval drie: heupstuk, taillebol en bovenlijfblok. Daarna wordt door o.a. het aanbrengen van details, langzaam naar de realiteit van het torso toegewerkt.

Deze workshop staat onder leiding van Ingerid Opstelten. Na haar opleiding aan de Hogeschool Holland is zij werkzaam als kunstenaar en docent. Bij Perspectief is zij al geruime tijd begeleidster van de woensdagavond beeldhouwgroep. Ingerid zorgt tijdens deze workshop voor stencils over de Rubino-methode waardoor deze werkwijze voor iedereen duidelijk en uitvoerbaar is.

De kosten voor deze workshop zijn € 30,00 voor leden en € 45,00 voor niet-leden. De materiaalkosten bedragen € 5,00. Graag zelf een lunchpakket meenemen. Informatie en aanmelden kan via de website: www.perspectiefcastricum.nl of bij Margriet Schadee, telefoon: 0251-653894, mail: margriet.schadee@planet.nl