Vraag een cadeaubon aan voor uw mantelzorger

CASTRICUM – Mantelzorg is belangrijk en onmisbaar werk. De gemeente wil dat onderstrepen met een ‘mantelzorgwaardering’ in de vorm van een cadeaubon. Bent u inwoner van de gemeente Castricum en krijgt u verzorging of hulp van familie, buren of vrienden? Dan kunt u deze mantelzorger(s) voordragen voor deze blijk van waardering.

Veel mensen die ernstig of langdurig ziek zijn, worden geholpen door mantelzorgers. Met hun belangeloze inzet zorgen mantelzorgers ervoor dat mensen langer in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Ze zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom kunnen zij van de gemeente een blijk van waardering krijgen in de vorm van een cadeaubon. Deze mantelzorgwaardering is geen vergoeding voor onkosten, maar een waardering voor de ondersteuning en zorg die zij boden in 2017.

De waardering is bedoeld voor mantelzorgers die in 2017 minstens drie maanden intensief voor u hebben gezorgd. U kunt een aanvraag insturen tot 1 oktober 2017. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij de balie van de gemeente, of u kunt het aanvraagformulier mantelzorgwaardering downloaden op: www.castricum.nl

Bij de aanvraag kunt u kiezen uit drie verschillende cadeaubonnen, een vvv-bon, boekenbon of entertainmentbon.

Meer informatie: www.castricum.nl