Noa kampioene van Noord-Holland

CASTRICUM – De AVC pupillen Noa Popot, Sepp Schulte, Sam Glorie, Mats Venselaar, Stan Dekker en Samuel Möhlmann hebben tijdens de competitiefinale op zaterdag 16 september in Edam prima prestaties laten zien. Aan de finale deden de beste pupillen uit heel Noord-Holland mee.

De dag begon met een heus openingsdefilé. Maar liefst 400 atleetjes presenteerden zich onder luid applaus aan het publiek. Vervolgens kon gestart worden met de estafettes en de driekamp. De jongens pupillen C hadden zich als ploeg geplaatst voor deze finale. Mats, Sam, Stan en Samuel werden knap vijfde in het ploegenklassement, met onder andere een prima gelopen 4×40 meter estafette.

De 10-jarige Sepp had zich individueel geplaatst voor deze finale, en heeft met zijn prestaties op de meerkamp een vierde plaats in het eindklassement gehaald. Bij het onderdeel balwerpen kwam hij tot 31,76 meter, waarmee Sepp zich de op-één-na beste balwerper van Noord-Holland mag noemen.

De 7-jarige talentvolle Noa begon de dag in de wetenschap dat een podiumplaats binnen handbereik was, maar ze moest het wel waarmaken onder wedstrijdspanning. Met twee eerste plaatsen (verspringen 3,03 meter en balwerpen 20,35 meter) en een tweede plaats op de 40 meter sprint in 7.48 seconden kon de dag voor Noa niet meer stuk, goud! Bovenop de schouders van de trainers werd een heus feestje gevierd.

Sepp en Noa mochten voor hun respectievelijk vierde en eerste plaats op de meerkamp een grote medaille mee terug naar Castricum nemen. Bovenop de schouders van de trainers werd een heus feestje gevierd.

foto: goud voor Noa Popot