Lezing relatie sensitiviteit en burnout

CASTRICUM – Judith Bosman verzorgt op dinsdag 3 oktober in de bibliotheek locatie Castricum een interactieve presentatie over sensitiviteit of anders gezegd, gevoeligheid. Ze vertelt aan de hand van haar persoonlijke verhaal wat gevoeligheid met burnout te maken heeft en hoe u sensitief en krachtiger kunt leren leven.

De overweldigende invloed van een prikkelrijke, prestatiegerichte en digitale maatschappij is voor menig sensitief mens een uitdaging om mee om te gaan. Overbelasting kan leiden tot een stress-gerelateerde aandoening als burnout. Allerlei invloeden spelen in het ontstaan hiervan een rol. Het opnemen van prikkels en oog voor detail zijn oorzaken van het opbouwen van stress.

Mensen die sensitief zijn hebben een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel wat als gevolg kan hebben dat zij hun grenzen niet herkennen en er veelvuldig overheen gaan. Overbelasting en uitputting zijn dan uiteindelijk het gevolg. Jezelf leren kennen in combinatie met zelfzorg en compassie draagt bij aan verandering en opbouw van innerlijke kracht.

Interesse? U bent van harte welkom op dinsdag 3 oktober om 20.00 uur in de bibliotheek locatie Castricum aan de Geesterduinweg 1. Aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of tijdens openingsuren bij de klantenservice van de bibliotheek. De toegang is € 5,- voor bibliotheekleden en € 6,- voor niet-leden. U betaalt met pin.