Innovativiteit ten top bij ‘Hack the Road’

REGIO – Deelnemers van de hackathon ‘Hack the road’ kregen 48 uur om een systeem te bouwen waarmee verkeersinformatie van de provinciale wegen wordt overgebracht naar ‘slimme’ zelf rijdende auto’s.

Ontwikkelaars, designers, programmeurs, infrastructuurexperts en deskundigen op het gebied van zelfrijdende voertuigen kwamen afgelopen weekend bijeen op het circuit van Zandvoort waar de provincie Noord-Holland de hackathon organiseerde.

De jury had de moeilijke taak om uit de 14 deelnemende teams een winnaar te kiezen.
Het winnende team had volgens de jury het ei van Colombus namelijk een Local Positioning System (LPS). Dit systeem met sensoren in de weg, in plaats van communicatie via een satelliet, geeft door waar de auto zich bevindt. In slechte weersomstandigheden, zoals sneeuw of zware regenval, kan de auto dan altijd de weg vinden. Een innovatief idee dat goedkoop en snel toepasbaar is.

De provincie Noord-Holland is zeer tevreden met de resultaten van de hackathon. Het enthousiasme en de inzet van de deelnemende teams hebben in een korte tijd innovatieve producten opgeleverd. De winnende top drie-prototypes worden door de teams en de partners van de hackathon, ingenieursbureau Movares, ingenieursbureau Dynniq en adviesbureau Balance verder uitgewerkt en getest.

foto: infrastructuurexperts en deskundigen op het gebied van zelfrijdende voertuigen