Ethiek tentoonstellen menselijke resten

CASTRICUM – Donderdag 5 oktober geeft Liselotte Gertenbach in Huis van Hilde een lezing over de ethiek van het tentoonstellen van menselijke resten. Menselijke resten zijn in veel musea te vinden. Kan dat eigenlijk wel? Is het denken over het tentoonstellen van menselijke resten de afgelopen jaren veranderd? Liselotte Gertenbach heeft zich als geen ander in dit onderwerp verdiept.

In de lezing vertelt ze hoe de opvattingen over het tentoonstellen van menselijke resten de afgelopen jaren is veranderd en hoe de regelgeving daarop is aangepast. Liselotte licht de huidige manier van tentoonstellen toe en kijkt ook naar de toekomst. Hoe zal men over 10 jaar over dit onderwerp denken en hoe kunnen musea hier op inspelen? De lezing biedt antwoord op veel interessante vragen over dit onderwerp.

Deze lezing is de eerste in de serie ‘Hilde kan me nog meer vertellen…’ van Stichting Oer IJ en Huis van Hilde. De lezingen geven een verdieping op verschillende thema’s uit de geschiedenis en archeologie van de regio. De lezing wordt gehouden in het Huis van Hilde op donderdag 5 oktober van 20.00-22.00 uur. De toegang is € 10.00 inclusief koffie. Inschrijving kan op: www.oerij.eu

Meer informatie over de serie ‘Hilde kan me nog meer vertellen…’ vindt u op: www.huisvanhilde.nl of www.oerij.eu.

foto: Liselotte Gertenbach