Wateroverlast in Castricum

CASTRICUM – de brandweer is afgelopen zaterdag uren in de weer geweest met wateroverlast in de gemeente Castricum. De eerste melding kwam binnen om de parkeergarage en de greppels rondom de ” Gouden Stulp ” leeg te pompen, tuinen en schuren liepen daar onder water, omdat het riool het water niet meer kon verwerken.

Daarna moest de brandweer naar het garageplein achter de Prinses Irenestraat, hier stond het water 20 centimeter hoog en de garageboxen liepen hier onder water. Het hele plein werd leeg gepompt met behulp van twee pompen. In Bakkum werd de hulp ingeroepen voor een woning aan de Heereweg, waar het water de bijkeuken en de woning binnenliep, door het loskoppelen van de regenpijpen werd het probleem hier opgelost.

 

 

Daarna moesten kelders worden leeg gepompt aan de Van Uytrechtlaan, de Malleweg en de Brederodestraat, waar ongeveer 1,5 meter water in de kelder stond.

Foto’s:  Peter en Evelien Olivier