Marktplaatsoplichters gezocht

CASTRICUM – De politie is op zoek naar twee mannen die worden verdacht van oplichting via Marktplaats.

De slachtoffers waren in de veronderstelling producten te hebben gekocht, maar die werden nooit geleverd. Het geld was wel al overgemaakt. De mannen zijn vastgelegd op bewakingsbeelden van pinautomaten waar zij het geld van de rekening opnamen. De rekening is niet van de betreffende mannen, maar van een 48-jarige man uit Friesland. Hij zegt dat zijn bankpas is gestolen, maar het vermoeden bestaat dat hij zijn rekening heeft ‘uitgeleend’ voor deze praktijken, in ruil voor geld.

De beelden zijn gemaakt in Heiloo, Beverwijk, Castricum en Alkmaar. Volgens de website van de politie vond de oplichting plaats in april van dit jaar. In het tv-programma Opsporing Verzocht van deze week wordt aandacht besteed aan deze zaak.

Mocht u de mannen van de foto herkennen, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.