Voorlopig laatste ronde grazende schapen

CASTRICUM – De schapen van Landschapsbeheer Rinnegom komen weer naar Castricum en Akersloot voor hun graasronde. De kudde bestaat uit 250 schapen.

De dieren komen maandag 25 september in de loop van de ochtend aan. De graasronde duurt in totaal ongeveer één week. De kudde van zo’n 250 schapen gaat, net als in de maanden mei en juni, grazen langs de Vondelstraat, de Schelgeest, de Mient, de Dr. de Jongweg en het Hyacintenveld in Castricum en aan de Waterzijde in Akersloot.

Deze derde ronde is voorlopig de laatste begrazingsronde. Het ging om een proef. De gemeente bekijkt daarna of de ervaringen voor herhaling vatbaar zijn. Het gaat om de ervaringen met ecologisch beheer en de effecten op de omgeving, inwoners en beeldkwaliteit. De uitkomsten bepalen of de schapenbegrazing in 2018 een vervolg krijgt.

Heeft u vragen, dan kunt u deze stellen aan de wijkbeheerders, Pieter Welp, Arnold Kuijs en Heli Koopman. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 0251.