Meija Blok, nieuwe dirigent kamerkoor Endora

REGIO – Met ingang van 12 september heeft kamerkoor Endora Meija Blok als nieuwe dirigent. Zij studeerde zang en harp aan het conservatorium van Utrecht en volgde zanglessen bij Margreet Honig en Maarten Koningsberger.

Aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam heeft zij de opgeleiding Koor-en orkestdirectie gevolgd. Als dirigent leidde zij vele koren, zoals ‘Viva Voce’ uit Haarlem, ‘Nostra Canta’ uit Hoofddorp en vanaf dit jaar ‘Gay Mens Chorus’ uit Amsterdam. Meija Blok volgt Chris Jobse op die vanaf de oprichting in 2010 het kamerkoor heeft geleid.

Het eerstvolgende optreden van het koor met de nieuwe dirigent staat gepland op 16 december 2017 tijdens de kerstmarkt in het centrum van Heemskerk. Voor de versterking van het koor is Endora op zoek naar enthousiaste tenoren, bassen en sopranen.

Het koor repeteert nu met haar het programma met Spaanse componisten zoals Albeniz, Mateo Flecha, de Tomas Luis Victoria. De uitvoering van dat concert is op 11 maart 2018 in de dorpskerk te Heemskerk. De repetities zijn op de dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in het cultuurcentrum aan de Kerkweg 1 in Heemskerk.

Meer informatie: www.kamerkoorendora.nl Voor vragen of aanmelding: endora@live.nl

foto: dirigent Meija Blok