Kraanwater na Mini Dam tot Damloop

REGIO – Kinderen verdienen een gezonde omgeving. Op school, in de wijk, en ook bij (sport) evenementen. Daarom slaan Dam tot Dam loop organisatie Le Champion, drinkwaterbedrijf PWN, Sportbedrijf Zaanstad en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Zaanstad de handen ineen voor een gezonde Mini Dam tot Dam loop.

Tijdens de Mini Dam tot Damloop op zondag 17 september, lopen 3.000 kinderen van 4 tot 12 jaar een voor hun leeftijd geschikte afstand. Bij de finish krijgen zij een lege DrinkWater bidon. “Water drinken is een gezond en lekker alternatief voor gezoete drankjes. Samen met JOGG-Zaanstad bieden we vanuit PWN kraanwater tappunten aan waar kinderen hun bidon kunnen vullen. Zo maken we water drinken aantrekkelijk en laagdrempelig voor de kinderen”, aldus Joke Cuperus, directeur van drinkwaterbedrijf PWN.

De Zaanse acteur, danser, choreograaf en landelijk JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp sluit het evenement af met twee dansclinics. Sportbedrijf Zaanstad zorgt voor stoere sport- en spelactiviteiten op de Burcht. “We zijn als organisator van de Mini Dam tot Damloop erg blij dat we met deze samenwerking het evenement nog leuker en gezonder kunnen maken voor de kinderen”, aldus Tom Limmen, event manager bij Le Champion.

Het volledige programma is te vinden op www.damloop.nl/kinderfeest

foto: watertappunt Noord-Hollands Duin reservaat