Het Akerslootse familiebedrijf Dilvis

AKERSLOOT – Hein Dil van familiebedrijf Dilvis verzorgt op 28 september in de bibliotheek in Akersloot  een lezing over zijn bedrijf. Na een economische crisis in Alkmaar in 1854 wilde Alkmaar de ‘Heerlijkheid van Akersloot’ verkopen, ofwel het zakelijke recht om met uitsluiting van anderen te vissen. De familie Dil deed een bod en verwierf hiermee het alleen-visrecht op het Alkmaardermeer, en de daarbij horende titel ‘Heer van Akersloot’.

Het bedrijf startte in de Zaanstreek en vestigde zich uiteindelijk in 1884 in Akersloot. Het familiebedrijf is inmiddels in handen van de 5e generatie en na ruim 130 jaar wordt er nog altijd duurzaam op snoekbaars gevist op het Alkmaardermeer.
Deze avond komt Hein Dil vertellen over zijn prachtige familiebedrijf, er wordt onder andere gesproken over het verleden, het heden en de toekomst van het bedrijf.
Deze lezing is georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Oud Akersloot.
 
U bent van harte welkom op donderdag 28 september om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Akersloot, Rembrandtsingel 1. De toegang bedraagt € 1,50. Aanmelden voor deze lezing kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek (u betaalt met pin).
Foto: Dilvis in vroegere tijden.