Verregaande ambities regio Noord-Holland Noord

REGIO – Noord-Holland Noord heeft verregaande ambities om de regio de komende decennia uit te laten blinken op de economische speerpunten agri-food, energie, water en toerisme.

Tijdens het congres NHNext in poppodium Victorie in Alkmaar, afgelopen donderdag 7 september, werd het ambitiedocument ‘Holland boven Amsterdam’ gepresenteerd aan ondernemers, politici en andere belangstellenden.

In het document ‘Holland boven Amsterdam 2040’ zetten de regionale gemeenten en de provincie Noord-Holland de koers uit richting 2040. Tegen die tijd moet de regio met haar agri- en foodsector nationaal en internationaal bekend staan om haar sterk innovatieve karakter. De gehele regio is in 2040 energieneutraal en staat dan bekend als ‘proeftuin voor watermanagement’. Op het gebied van toerisme staat Holland boven Amsterdam in 2040 te boek als regio waar alles te vinden is waar Nederland bekend om staat.

Direct onder de rook van metropool Amsterdam geldt Noord-Holland Noord momenteel als kansrijke regio met ruimte en mogelijkheden. Het heeft onder meer het schoonste water, de beste zaadveredeling, de meeste zonuren en een enorm innovatief ondernemersklimaat.

Mede door de aanwezigheid van de regionale uitvoeringsorganisatie, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, heeft Holland boven Amsterdam alle ingrediënten in huis om antwoorden te bieden op grote maatschappelijke vraagstukken als klimaatverandering en voedselproblematiek.

Meer informatie: www.noord-holland.nl