Haal je schaatsdiploma bij VKIJ

CASTRICUM – Jong geleerd is oud gedaan. Kinderen kunnen bij Vereniging Kennemer IJsbaan vanaf 14 oktober 2017 weer starten met schaatslessen.

Kijken of zelf actief bezig zijn met schaatsen is een geweldige bezigheid. Het beheersen van de schaatstechniek is een uitdaging waarin je nooit uitgeleerd raakt.
In oktober begint voor vele sporters van de Castricumse Vereniging Kennemer IJsbaan weer het winterseizoen op het ijs. Verschillende groepen van jeugd tot volwassenen zijn dan wekelijks weer te vinden op de ijsbaan in Alkmaar.

Bij het Jeugdschaatsen kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar kennis maken met de schaatsbeweging en de techniek van het schaatsen. Ook de wat oudere kinderen die beter willen leren schaatsen kunnen nog beginnen met jeugdschaatslessen. Plezier staat voorop en het is natuurlijk geweldig om goed voorbereid te zijn op het schaatsen op natuurijs.

De kinderen schaatsen op kunstijsbaan de Meent in Alkmaar op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. De groepen worden ingedeeld op niveau en hebben elk een professionele trainer, die gedurende 20 lessen gaat werken aan de beginselen of de verdere ontwikkeling van de techniek. Dit alles spelenderwijs.

Meer informatie: www.vkij.nl of jeugdschaatsen@vkij.nl