Bed in de brand

CASTRICUM – Zaterdagmiddag 9 september omstreeks 12.30 uur was er een automatische brandmelding bij de vervolgkliniek aan de Oude Parklaan. Toen de brandweer hierop uitrukte kregen ze te horen dat er inderdaad een bed in de brand zou staan in een kamer van een bewoner.

Omdat het om een zorginstelling ging was ook de brandweer van Limmen gealameerd. De brandweer heeft de bluswerkzaamheden van de bedrijfshulpverleners overgenomen en wisten de brand snel te blussen. Daarna is de kamer geventileerd met een rookventilator.

De ambulancedienst is nog ter plaatse geweest om de bewoner na te kijken voor de ingeademde rook maar deze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.Na aankomst op de kazerne konden ze gelijk weer naar de Oude Parklaan waar een melder afging bij het Ribw. Halverwege kregen ze te horen dat de melder was af gegaan door stoomvorming van een douch en konden dus retour.

Zaterdagochtend 9 september rond 8.40 uur is de brandweer uitgerukt voor wateroverlast bij een woning aan de Koekoeksbloem. Daar was een leiding van de cv-ketel gesprongen en het water spoot er behoorlijk uit.

De brandweer heeft het water afgesloten en heeft het ergste water opgezogen met een waterstofzuiger. De schade van het water was behoorlijk groot. Salvage, een stichting voor hulp na brand, heeft in samenwerking met de politie geregeld dat de bewoner tijdelijk ergens anders onderdak zou krijgen.

Foto : brandweer neemt de situatie over van bedrijfshulpverlener. Foto: Evelien Olivier/Omroep Castricum