Bakkum Bruist blijft bruisen

BAKKUM – straten en huizen versierd met lichtjes, lampionnen, slingers en vlaggen, bewoners die samen eten, muziek maken en zelfs op hun eigen “strand” liggen. Bakkum bruiste afgelopen zaterdagavond tijdens de tweede editie. Bijna alle bewoners van Bakkum waren op deze, gelukkige droge, avond buiten en genoten volop van de bruisende straten met muziek, bandjes en gezelligheid.

Bakkum Bruist startte met een kinderkrijtwedstrijd op het schoolplein van de Cunera school. Na dit festijn volgde de officiele opening bij de Oude Keuken onder muzikale begeleiding van de ” Think Big Band ” Hier werden ook de prijswinnaars van de kinderkrijtwedstrijd bekend gemaakt. De kinderen van de Duinakker hadden volgens de jury de mooiste gezamenlijke stoepkrijttekening gemaakt. 

Na de officiele opening barstte het gebruis los in de straaten van Bakkum. Veel straten hadden flink hun best gedaan om de prijs voor meest bruisende straat in de wacht te slepen. Na ruim beraad van de deskundige jury, reikte burgemeester Toon Mans de prijs uit aan de Van der Mijleweg. De weg was voor deze avond door de bewoners omgedoopt in ” Bakkum aan Zee “. Een heel strand was nagebouwd, met zand, strandstoelen, parasols en zelfs heuze zandkastelen. 

Voor in de agenda: de volgende editie van Bakkum Bruist zal plaatsvinden op zaterdag 8 september 2018.

Foto’s: Nico Lute