Truckrun met veel getoeter door Castricum

CASTRICUM – op zaterdag 9 september organiseerde Stichting Globe Truckers haar tiende Truckrun. Het is een jaarlijks terugkerend evenement waaraan 128 vrachtwagens deelnamen, met als bijrijders mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

De rit startte om 14:00 uur vanuit Heemskerk. Vandaaruit volgde de stoet de route Uitgeest, Akersloot en Heiloo naar Egmond aan Zee, waarna het via Bakkum en Castricum naar Beverwijk reed. De truckers werden begeleid door een aantal cop-cars en zo’n 80 motoren die ervoor zorgden dat alle wegen waren afgesloten op het moment dat de stoet passeerde. Inwoners uit Castricum die niet bekend waren met dit fenomeen zijn dat vanaf nu wel, toen de indrukwekkende stoet luid toeterend Bakkum en Castricum binnenreed.

Dit jaar waren het clienten van Harteheem ( Harteheemgroep ) uit Heemskerk, die als bijrijder mee mochten en lekker de claxon mochten indrukken en dat was goed te horen. Ze hadden de dag van hun leven.

Foto’s/Tekst: Henk de Reus / Omroep Castricum