Uitbreiding cursussen van Joop Bakker in Strandvondstenmuseum

CASTRICUM – Er zijn veel teken- en schilder cursussen mogelijk in Castricum. Er valt dus wat te kiezen. Maar als je de leukste cursus wilt meemaken op het mooiste plekje van Castricum, dan moet je bij Joop Bakker in het Strandvondstenmuseum zijn.

In negen lessen, telkens op de woensdag van 10.00 tot 12.00 kunt u leren schilderen en van 13.30 tot 15.30 leren tekenen. De teken- en schildercursussen van Joop gaan van start op woensdag 11 oktober. Aanmelden is nog mogelijk.

Het doel van de tekencursus is, vertrouwd te raken met materialen, techniek van tekenen én leren kijken. Wat wil je zelf ontdekken; realisme, expressionisme, abstract, potlood, houtskool? Het doel van de vervolgcursus Leren schilderen, is het uitbreiden van technieken zoals schilderen met paletmes, kleuren mengen, kleuren compositie en creativiteit ontplooien.

Joop Bakker is verbonden als vrijwilliger aan het Strandvondstenmuseum en heeft een 3 jarige opleiding gevolgd bij Crejat te Alkmaar. Een gedeelte van zijn werk wordt permanent ten toon gesteld in het Strandvondstenmuseum. Joop Bakker kon zich onlangs verheugen op belangstelling van Koning Willem Alexander voor een van zijn grootste schilderijen ‘De SS Rotterdam’. Dit schilderij, is nu te bezichtigen in het Strandvondstenmuseum.

Meer gedetailleerde informatie over de cursussen, het cursusgeld en zijn werken is te vinden op de website www.joopbakker.nl

Meer informatie of inschrijven mail: info@joopbakker.nl of bel: 06-404 558 71

foto: Koninklijke belangstelling voor  het schilderij ‘De SS Rotterdam’