Ben jij straks te zien in het Concertgebouw?

REGIO – Het Nederlands Blazers Ensemble is weer op zoek naar jong muzikaal talent voor de compositiewedstrijd ‘Op weg naar het Nieuwjaarsconcert’. Dit jaar is het thema: ‘Lang zullen we ronddraaien’. De winnaars mogen met het ensemble meespelen tijdens het befaamde Nieuwjaarsconcert op 1 januari in Het Concertgebouw, live uitgezonden op de televisie door de VARA.

Maak een ode aan de planeet aarde, bezing haar in al haar schoonheid en wreedheid. Schrijf een symfonie over groene weilanden, een loflied op de grutto, een smartlap over smeltende ijskappen of een rap over al die mensen op de vlucht…

Niets is mooier dan je eigen muziek verzinnen en die uit te voeren met topmuzikanten! Er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan zolang je het maar zelf verzonnen hebt.

Wil je mee doen aan deze compositiewedstrijd voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar? Stuur dan uiterlijk 28 september je compositie in.

Voor meer informatie en de spelregels: www.nbe.nl/componeren

foto: Nederlands Blazers Ensemble (Wikimedia Commons)