Apparaten – hoe ga ik er mee om?

CASTRICUM – Ieder apparaat heeft z’n eigen gebruiksaanwijzing. Drie verschillende afstandsbedieningen, gekke symbolen en onleesbare cijfers. Veel mensen, en zeker zij die niet zijn opgegroeid met de moderne elektronische apparatuur, hebben hier moeite mee. Dan kunnen vrijwilligers van het Knoppenproject ondersteuning bieden bij het leren omgaan met of instellen van apparaten als magnetron, televisie, (mobiele) telefoon, tablet en natuurlijk de computer. Want wie kan er nog zonder computer?

Het is belangrijk dat ook ouderen en mensen met een beperking van start gaan met de computer of tablet,
niet afhaken bij (terugkerende) problemen en nieuwe ontwikkelingen kunnen volgen. Daarom biedt het Knoppenproject ondersteuning met deskundige vrijwilligers. Vaak is even op weg helpen voldoende. Ook biedt het Knoppenproject een overzicht waar computercursussen, workshops en andere ondersteuning in Castricum worden geboden. Meer informatie bij Welzijn Castricum, tel. 0251-656562, info@welzijncastricum.nl, www.welzijncastricum.nl

Foto: Afstandsbediening.