Voorbereiding halve van Egmond bij AV Castricum

CASTRICUM – Vanaf woensdag 6 september 2017 tot begin januari 2018 organiseert de Atletiekvereniging Castricum voor recreatieve lopers hardlooptrainingen. Deze trainingen, bekend als de AVC-Egmondstage zijn bedoeld om op 14 januari 2018 bij de Halve Marathon van Egmond goed voorbereid van start te gaan. Lopers in spe zijn woensdagavond om 19.15 uur welkom in het clubhuis van AV Castricum aan de Zeeweg 4 in Castricum.

De trainingsstage is voor lopers die zich specifiek op die 21 kilometer willen voorbereiden. Uitgangspunt is drie trainingen in de week. Op maandagavond staat altijd een lange duurloop met tempovariaties op het programma. Op woensdagavond wordt vooral getraind met korte intervallen, terwijl op zaterdag wordt getraind met een combinatie van intervallen en tempoduurlopen. In een aantal gevallen wordt daarbij ook getraind op het ‘Egmondparcours’ in de duinen en op het strand.

Trainer Ari Smit: “We trainen in twee niveaugroepen die in een aantal gevallen ook samen trainen. Als aanvangsniveau gaan we er vanuit dat de deelnemers in ongeveer 1 uur zo’n 10 kilometer kunnen lopen. In ruim 4 maanden wordt dit uitgebreid zodat je begin januari in staat bent om de halve marathon te volbrengen.”

“Door de goede voorbereiding en geleidelijke opbouw qua trainingskilometers voorkom je blessures. De groep bestaat uit enthousiaste hardlopers die bijna allemaal meedoen aan de Egmond Halve Marathon. Je loopt met andere lopers die ook in jouw tempo lopen. Tijdens de stage krijg je advies over voeding en kleding, leer je veel over looptechniek en krijg je vele looptips zodat je wedstrijden van 10 tot ruim 21 kilometer goed en ontspannen kunt lopen.”

Meer informatie: www.avcastricum.nl

foto: Halve van Egmond editie 2016