Informatiebijeenkomst ‘Stoppen met roken’ in RKZ

REGIO – Stoppen met roken, veel mensen willen dat. Overweegt u dat ook? Bent u het zat om in weer en wind buiten te moeten roken? Kunt u uw geld wel beter gebruiken of wilt u van dat nare hoestje af?

Wilt u stoppen met roken, maar lukt het niet met een zelfhulpboek of onder begeleiding van uw huisarts met praktijkondersteuner? Dan bent u bij de Rookstoppoli van het RKZ aan het juiste adres. Hier leert u waarom u rookt en wanneer u dat doet. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat u zelf wilt stoppen met roken, of het voornemen heeft om te stoppen.

Rookstopcoaches Pauline Haasbroek en Ingrid Sprengers, geven dinsdagavond 26 september informatie over roken en stoppen met roken, met behulp van begeleidende rookstopspecialisten en de methode Optimale Interventie Strategie.

De Rookstoppoli heeft een samenwerkingsverband met het Sport Medisch Centrum IJmond ( SMC) met als doel om gewichtstoename als gevolg van het stoppen met roken te voorkomen en tegelijkertijd te werken aan een gezonde en sportieve leefstijl. De Rookstoppoli maakt deel uit van de polikliniek Longgeneeskunde van het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk.

De informatieavond wordt gehouden in het restaurant op de 2e etage van het Rode Kruis Ziekenhuis, Vondellaan 13 te Beverwijk. Van 19.30 tot 21.00 uur kunt u gratis aanschuiven. De inloop is vanaf 19.15 uur.

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website www.rkz.nl of telefonisch bij het patiëntenservicebureau: telefoon 0251-26 51 11.