Groenten & fruit bij molen De Oude Knegt

AKERSLOOT – De Oude Knegt in Akersloot wordt distributiepunt van de zorgboerderij De Duintuin in Heemskerk. In het winkeltje bij de molen kunnen voortaan op zaterdag eerder die week bestelde groente- en fruitproducten worden afgehaald. Tijdens de Open Monumentendagen, op 9 en 10 september, kan het publiek kennis maken met de leverancier van de producten.

De Oude Knegt verkoopt al jaren meelproducten om brood of pannenkoeken te bakken. Allemaal biologische producten. De verse onbespoten groenten, fruit en kruiden van De Duintuin passen goed in dit gezonde en duurzame assortiment. Bovendien is de zorgboerderij ook een ideële organisatie. De Duintuin werkt met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en daar verandering in willen brengen. Daarbij worden veel vrijwilligers ingezet.

De bestellingen van groenten en fruit bij De Duintuin gaat via de website op internet. Dat kan tot de woensdagavond. Op zaterdag ligt het dan klaar in het molenaarshuisje van De Oude Knegt, waar het kan worden opgehaald en afgerekend.

Op de zaterdag van de Open Monumentendagen zijn er ook medewerkers van de kwekerij aanwezig om informatie te geven over de opzet van de organisatie en de kwaliteit van de producten. Bezoekers aan de molen mogen het weekeinde ook proeven van bakproducten gemaakt met meel uit de molen. De molenaars zijn zaterdag en zondag aanwezig om rondleidingen in de molen te geven. Bij voldoende wind zal er ook meel worden gemalen.

Het thema van de Open Monumenten Dagen ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’ verwijst naar een tijd dat op het gebied van voedsel alles nog biologisch dynamisch werd geproduceerd. Geen bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest. Puur natuur.

Meer informatie: www.oudeknegt.nl of www.duintuin.eu