Buurtproject Oud-Castricum nu in Molendijk-Noord en Albert’s Hoeve

CASTRICUM – De Werkgroep Oud-Castricum viert met het Buurtproject ‘Castricum in 1967’ haar 50-jarig jubileum. Iedere maand staat een andere buurt van Castricum of Bakkum centraal. Deze maand zijn de wijken Molendijk-Noord en Albert’s Hoeve aan de beurt.

Dinsdagavond 19 september wordt de vertelbijeenkomst georganiseerd in basisschool de Klimop. Ger Foeken, voormalig hoofd Ruimtelijke Ordening van de gemeente, vertelt en toont met beelden aan hoe de buurten zijn ontstaan. Vervolgens is er gelegenheid om herinneringen op te halen uit de begintijd van deze buurten.

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om de vertelbijeenkomst bij te wonen. Iedereen wordt uitgenodigd een foto uit de begintijd van genoemde buurten of uit omstreeks 1967 mee te nemen of op een ander moment naar de Klimop te brengen. Alle foto’s worden op panelen op de school opgehangen. U kunt foto’s ook met toelichting, naam en telefoonnummer mailen naar: foto1967@oudcastricum.com

De vertelbijeenkomst op 19 september in de Klimopschool aan de Rooseveltlaan 1 begint om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur.

foto: Deze foto is genomen in het park aan de Willem de Rijkelaan. Op de achtergrond zou enige jaren later winkelcentrum Geesterduin worden gebouwd.